Lezuhant a Gazprom helikoptere Volgográdnál

Vágólapra másolva!
Volgográd közelében lezuhant a Gazprom egy Mi-8-as helikoptere, a balesetnek hat halálos áldozata van. A helikoptert a Lukoil olajipari cég bérelte ki, mérnökeik utaztak rajta.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a Gazprom orosz állami gázipari óriáscég egyik Mi-8 típusú helikoptere szerdán az oroszországi Volgográd közelében, a gépen utazó nyolc utasa közül hat meghalt - jelentették orosz hírügynökségek hatósági forrásokra hivatkozva. Az életben maradt két utas állapota is válságos.

A helikopter egy gázvezeték fölött repült, és földnek csapódásakor kigyulladt - közölte a légiforgalmi hatóság. A rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője szerint a jármű motorjának üzemzavara okozta a tragédiát.

A helikopter reggel nyolc órakor (közép-európai idő szerint hatkor) szállt föl a Moszkvától ezer kilométerre délkeletre fekvő Volgográdból, és két órával később veszítette el a rádiós kapcsolatot a földi irányítókkal. A Gazprom repülési leányvállalata, az Avia közölte, hogy a helikoptert a Lukoil olajipari magáncég bérelte tőlük. A Lukoil öt mérnöke és a repülőszemélyzet egy tagja halt meg, a két túlélő a személyzet tagjai.