Helikopterrel szökött meg három rab egy belga börtönből

Vágólapra másolva!
Három fogoly szökött meg egy belga börtönből csütörtökön: egyszerűen csak beszálltak a börtön udvarára leereszkedő helikopterbe, melynek pilótáját bűntársaik túszul ejtették. A szökevények később autóval a belga tengerpart irányába menekültek.
Vágólapra másolva!

Látványos módon, helikopterrel szökött meg három fogoly egy belga börtönből csütörtökön. Az elmenekült rabokat egyelőre nem sikerült elfogni a rendőrségnek. A légi járművet két bűntársuk szerezte, túszul ejtve a pilótát. A De Standaard című belga lap szerint a helikopter a brugge-i börtön udvarán ereszkedett le, ahol a három rab egyszerűen beült és elrepült. A börtönőrök még csak meg sem próbálták lövésekkel megakadályozni a menekülést. A helikoptert később üresen megtalálták a közeli Gent városa mellett. A szökevények szereztek maguknak egy kocsit, majd egy másikat, és a rendőrség egyik szóvivője szerint a belga tengerpart irányába menekültek.

A három elmenekült rab egyikét a hatóságok különösen veszélyesnek mondják: a 26 éves Asraf Sekkaki már tucatnyi bankrablást követett el, és számos más erőszakos akció is szerepel a bűnlajstromán. A férfinek 2003-ban már sikerült megszöknie egy másik börtönből, akkor öt hónap bujkálás után fogták el újra.