Szlovákiában fogták el Jozef Rohác magyar bűntársát

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy magyar férfit Szlovákiában, akit azzal gyanúsítanak, hogy az 1990-es évek magyarországi robbantásaival is kapcsolatba hozott Jozef Rohác bűntársa volt. A két férfinak köze lehetett az Aranykéz utcai robbantáshoz is.
Vágólapra másolva!

Július 16-án letartóztatták Szlovákiában a magyar állampolgárságú Zs. Imrét, aki állítólag a szlovák állampolgárságú Jozef Rohác bűntársa volt. "Zs. Imre az a személy, aki nagyon szorosan együttműködött a jelenleg Magyarországon fogva tartott Jozef Roháccsal" - közölte Michal Kopcík, a szlovák rendőrfőkapitány első helyettese.

Rohácot azzal gyanúsítják, hogy meg akart ölni egy vállalkozót 1997-ben, de neve felmerült korábban több, az 1990-es évek végén Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel - köztük az Aranykéz utcai robbantással - kapcsolatban is. Rohácot tavaly ősszel fogták el, és idén nyáron zárták le az ellene indult nyomozást, gyilkossági kísérlettel és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaéléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség (erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat).