Villanyóra-leolvasóként dolgozott a Bristolban megvert magyar

Vágólapra másolva!
Három éve dolgozott Bristolban villanyóra-leolvasóként az a magyar fiatalember, akit július 25-én megtámadtak az utcán, majd súlyos fejsérüléssel kórházba szállították - tudta meg az [origo]. A férfit még mindig a helyi kórházban ápolják.
Vágólapra másolva!

Még mindig a bristoli Frenchay kórházban ápolják azt a 29 éves magyar fiatalembert, akit július 25-én, szombat este 11 órákor támadtak meg a nagy-britanniai város Bradley Stoke kerületében - mondta az [origo]-nak hétfőn a londoni magyar főkonzul, Takács László. A főkonzul a család kérésére nem adott részletes tájékoztatást az áldozat állapotáról.

A helyi rendőrség a támadás után két 15 éves fiút vett őrizetbe. Az [origo]-val az Avon-Somerset körzeti rendőrség szóvivője pénteken közölte: egyiküket az előző héten óvadék ellenében szabadlábra helyezték, a másik ellen súlyos testi sértés miatt vádat emeltek.

A megtámadott magyar fiatalember Bristolban az áramszolgáltatónál dolgozott villanyóra-leolvasóként - olvasható egy internetes fórumon, ahol a a Bristolban élő magyarok tartják egymással a kapcsolatot. A kinti magyarok számára rendszeres klubesteket rendező Bristol és Nyugat-Anglia Magyar Baráti Kör egyik szervezője, Braun Edit az [origo]-nak megerősítette ezt az információt, hozzátéve, hogy a férfi már három éve élt Bristolban. Braun Edit a család beleegyezése nélkül nem beszélt részletesen a fiatalember állapotáról, sem a támadás körülményeiről.