Sorban szöknek meg a belga rabok

Vágólapra másolva!
Két börtönőr megsérült, egy rab pedig súlyosan megsebesült a belgiumi Monsban vasárnap kora este, amikor két rab a börtönfalon át próbált megszökni. Az elmúlt hetekben sorozatban szöknek meg a rabok Belgiumban.
Vágólapra másolva!

Két börtönőr megsérült a belgiumi Monsban vasárnap kora este egy sikertelen rabszökési kísérletben - írta a Le Soir című napilap internetes kiadása. Az egyik szökevény maga is súlyosan megsebesült.A két bűnöző közül az egyiket pedofil cselekményért ítélték el.

A rabok szökés közben megsebesítettek két börtönőrt, majd túszként magukkal akarták vinni őket. A börtönfalon át is jutottak, utána azonban elfogták őket. A fegyintézeten kívül bűntársaik vártak rájuk, akiket szintén őrizetbe vettek.

Belgiumban az elmúlt hetekben sorozatban történtek szökések. Az elmúlt kedden a brüsszeli igazságügyi palotából menekült el három bűnöző, külső fegyveres segítséggel. Az előző héten egy Antwerpenhez közeli fegyintézetből távoztak hatan: létra segítségével másztak át a falon. Két héttel korábban egy Bruges melletti, szuperbiztosnak tartott börtön udvarára szállt le egy helikopter, és három fegyenccel távozott.

Az összesen 12 szökevényből eddig hatot fogtak el - a legutóbbit vasárnap, Marokkóban.