Százak tűntek el a tajvani sárlavinában

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 600 ember tűnt el egy tajvani faluban, amelyet maga alá temetett egy sárlavina a térségben pusztító tájfun következtében. Tájfun okozta több ember halálát Japánban is.
Vágólapra másolva!

Egy teljes falut temetett maga alá egy sárlavina Tajvanon, a sziget délnyugati partjánál. A földcsuszamlást a Morakot tájfun váltotta ki, amelynek során kétméternyi eső esett Tajvanon a hétvégén - írja a BBC.

A hatóságok szerint a sárlavinában mintegy 600-800 ember tűnt el, köztük sok idős és gyermek. A hatalmas esőzésben a falu közeli hegy egy része a házakra omlott, amelyekben még legtöbben aludtak.

Tajvan egyéb részein a megerősített információk szerint 37-en vesztették életüket, 35-en megsérültek, 52-en pedig eltűntek - derül ki a BBC beszámolójából. A szigetországban mintegy 1,5 millió lakás maradt áram nélkül a vihar miatt - közölte a CNN.

A tájfun továbbhaladt Kínába, ahol több mint egymillió ember hagyta el otthonát a közelgő veszély miatt. A BBC szerint Kínából hat halálesetet jelentettek.

Japánban eközben az Etau nevű tájfun pusztított, a megerősített adatok szerint 13 ember halálát okozva. A rendőrség közölte, hogy húsz ember eltűnt. Egy 68 éves asszony akkor vesztette életét, amikor egy földcsuszamlás maga alá temette házát - írja a CNN.