Vágólapra másolva!
Egyelőre nem teszik közzé Bolíviában a Rózsa Flores-ügyet vizsgáló parlamenti bizottság jelentését. A bizottsági elnök szerint ki kell egészíteni a vizsgálatot, de azt nem határozták meg, mikor lehet nyilvános a jelentés.
Vágólapra másolva!

Meghatározatlan időre felfüggesztették Bolíviában a parlamenti vizsgálóbizottság előzetes jelentésének közzétételét az úgynevezett Rózsa-Flores-ügyről - jelentette be a bolíviai sajtó szerint a bizottság elnöke. César Navarro közölte, hogy kiegészítésekre van szükség a vizsgálat egyes területein, de nem jelölt meg határidőt ezek lezárásához.

A vizsgálatok annak kiderítésére irányulnak, hogy tényleg terrorista csoport működött-e Bolíviában a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardo vezetésével, szakadár Santa Cruz-i politikai és üzleti körök megbízásából.

La Pazban két robbantásos merénylet is történt szerdán és csütörtökön, s emiatt egyes politikusokban felmerült a gyanú, hogy - mint azt Félix Rojas szenátor megfogalmazta - újabb terrorista hálózat működik az országban, és kapcsolatban állhat a Rózsa-féle, április 16-án felszámolt sejttel.

A két merényletet a rendőrség szerint professzionális módszerekkel készített pokolgépekkel követték el. Mindkét bombát ugyanolyan módon becsomagolt küldeményként, postán adták fel. Az egyik súlyosan megsebesítette egy kormánypárti politikus feleségét, de a célpont Fidel Surco lehetett, aki kormányhoz hű társadalmi mozgalmak koordinálását végzi. A másik esetben két tűzoltó sebesült meg egy építőipari vállalkozás irodájában. Azt még nem tudták megállapítani, hogy két merénylet összefüggésben áll-e egymással.

A Rózsa-Flores-ügy fejleménye, hogy a bíróság elutasította a csoport egyik tagjának, a bolíviai-horvát Mario Tadic Astorga szabadlábra helyezési kérelmét, amelyet az ügyvédek a hatósági eljárás során elkövetett szabálytalanságokra hivatkozva kértek.