Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerint 7-es fokozatú földrengés volt az indonéziai Szumátra szigetén. Cunami riadót egyelőre nem rendeltek el, és áldozatokról sincs hír, eddig csupán néhány sérültet találtak a hítóságok.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű, a Richter-skálán mérve 7-es fokozatú földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetét vasárnap. A hatóságok egyelőre nem rendeltek el cunami riadót. A rengést követő pár óra alatt Padang városában hét sérültet találtak, akiket kórházban kezelnek, de nincsenek életveszélyben. Anyagi kárról még nem érkezett jelentés.

Az amerikai geológiai intézet (USGS) mérése szerint a földrengés epicentruma 51 kilométerre a tenger alatt volt. A sziget déli partján fekvő Bukittinggi város lakosai a földmozgást érzékelve ijedtükben kimenekültek az épületekből.

A csendes-óceáni "tűzgyűrűben" fekvő indonéz szigetvilágban gyakori a földrengés és a vulkáni tevékenység a tenger alatti tektonikus lemezek találkozása miatt. 2004 decemberében több mint 230 ezer ember vesztette életét 11 ázsiai országban az Indiai-óceán partvidékén abban a szökőárban, amelyet egy Szumátra partjai előtt bekövetkezett tengerrengés okozott.