Oszlopnak ütközött a Malév gépe Bukarestben

Vágólapra másolva!
Oszlopnak ütközött a parkolóhelyéről kifordulva egy Budapestre tartó Malév-járat szombaton délután a bukaresti Henri Coanda repülőtéren, sérültek nincsenek - jelentették román tájékoztatási eszközök, amit megerősített az [origo]-nak a Malév megbízott kommunikációs vezetője is.
Vágólapra másolva!

Az Antena 3 hírtelevízió és a Mediafax hírügynökség szerint a felszálláshoz készülő Boeing 737-es típusú repülőgép száz utassal a fedélzetén a parkolóhelyek közelében jobboldali szárnyával nekiütközött egy oszlopnak. Az ütközés következtében a repülő szárnyvége megsérült, a gép nem szállhatott fel.

Az Antena 3 weboldala szerint az eset bukaresti idő szerint 16 óra 5 perckor történt, ez magyar idő szerint délután három óra öt percet jelent. Valentin Iordache, az Henri Coanda repülőtér szóvivője megerősítette, hogy nincsenek sérültek.

Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs vezetője is elmondta az [origo]-nak, hogy bár az utasok már a gépen ültek, de személyi sérülés nem történt, amikor egy villanyoszlopnak ment a repülő. Hegedűs szerint a pilóták a földi irányítószemélyzet utasításait követték, amikor kifordultak a parkolóhelyről. Ezután történt az ütközés.

Az anyagi kár nem jelentős, a Malév műszaki csapata, szerelői kiutaznak Bukarestbe, és felmérik alaposabban is a károkat - tette hozzá Hegedűs. Az utasok a vasárnap hajnali járattal hazatérhetnek Budapestre, mondta a megbízott kommunikációs vezető.