40 halott egy afgán merénylet-sorozatban

Vágólapra másolva!
40 ember meghalt, 60 pedig megsérült a dél-afganisztáni Kandahárban kedd este elkövetett robbantásos merényletben. A merényletet nem sokkal azután követették el, hogy nyilvánosságra hozták a múlt heti elnökválasztás első részeredményeit.
Vágólapra másolva!

Legalább 40 ember meghalt, 60 pedig megsérült a dél-afganisztáni Kandahárban kedd este elkövetett robbantásos merényletben - írja a BBC.

A merényletet nem sokkal azután követették el, hogy kedden nyilvánosságra hozták a múlt csütörtöki elnökválasztás első részeredményeit. A szavazatok 10 százalékának összesítése szerint Hamid Karzai hivatalban lévő afgán elnök csekély fölénnyel vezet riválisával szemben. (Az erről szóló cikkünket itt találja.)

A BBC szerint a merénylők több autóba rejtett robbantottak fel egyszerre. A robbantások a város központjában történtek, ahol több hotel is található. A merénylet célpontja valószínűleg egy szintén a központban található japán építőipari vállalat volt, ahol főként pakisztáni mérnökök dolgoznak.

A tálib lázadók az elmúlt években több támadássorozatot is elkövettek Kandahár városában, amely a muzulmán felkelők vallási központja.