Bomba robbant egy dél-szlovákiai gyárban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, öt pedig megsérült, amikor bomba robbant kedden egy dél-szlovákiai műanyag-feldolgozó üzemben. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy merénylet történt.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant fel kedden délelőtt a délnyugat-szlovákiai Nyitrától mintegy 35 kilométerre északra fekvő Nagytapolcsányban - közölte Ján Packa szlovák országos rendőrfőkapitány. A műanyag-feldolgozással foglalkozó Euromont gyár egyik épületében történt robbanásban egy ember meghalt, öt pedig megsérült.

Az áldozat az a személy, aki a robbanószert az épületbe bevitte - mondta a rendőrfőkapitány. Az áldozatot egyelőre nem sikerült azonosítani, de valószínűleg szlovák állampolgárságú, környékbeli lakosról van szó. A rendőrség nem zárják ki, hogy szándékos merénylet történt, és hogy az egymással versengő cégek, csoportok közti leszámolásról van szó. A robbanás pontos okát még nem ismerjük, folyik a vizsgálat - mondta a kapitány.

Az öt sérül közül négy közepesen súlyosan, egy 28 éves nő pedig súlyosan sérül meg, Mind az öt embert kórházban ápolják. A robbanáskor keletkezett tüzet a kiérkező tűzoltók rövid időn belül eloltották.

Az első jelentések még gázrobbanásról szóltak, később viszont a hatóságok azt közölték, hogy bomba robbant fel. A rendőrségi szóvivő a robbanás tényét megerősítette, de okáról nem beszélt.