H1N1: Brazíliában halt meg a legtöbb beteg

Vágólapra másolva!
Brazíliában követelte a legtöbb halálos áldozatot eddig az új típusú influenza, 557-en vesztették életüket. A lakosság arányához mérten Argentínában terjedt el leginkább az új vírus.
Vágólapra másolva!

A brazil egészségügyi minisztérium szerdán nyilvánosságra hozott legfrissebb adatai szerint 557-re emelkedett a dél-amerikai országban az új típusú influenza következtében meghaltak száma. Ez azt jelenti, hogy a világon eddig Brazíliában követelte a legtöbb ember életét a halálos a betegség. Korábban az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb, 552 halálos áldozatot.

Az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) számításai szerint az országok összlakosságára kivetített halálesetek számát tekintve a listát Argentína vezeti, megelőzve Chilét, Costa Ricát, Uruguayt és Paraguayt. E számítás alapján a 300 milliós Egyesült Államok a 13. helyet foglalja el. A brazil egészségügyi tárca jelezte azt is, hogy a világjárványnak minősített új infleunza által megfertőzödött emberek száma már csökkenő tendenciát mutat az országban, amely a hónap végén maga mögött tudja a Föld déli féltekejének a telét.