18 év után került elő egy elrabolt amerikai lány

Vágólapra másolva!
Tizennyolc év után került elő az az amerikai lány, akit 1991-ben 11 éves korában raboltak el szülei házának közeléből. A lány maga jelentkezetett a rendőrségen. A hatóságok szerint 99 százalék, hogy a lány az, akinek mondja magát. Az emberrablással egy házaspárt gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai nő azt állítja, hogy ő az a lány, akit 1991-ben 11 éves korában szülei házának közeléből raboltak el - írja a BBC.

A kaliforniai rendőrség közölte: 99 százalékban biztosak abban, hogy a lány valóban az, akinek mondja magát. A hatóságok DNS-tesztet végeztek, amely igazolta a lány személyazonosságát.

A rendőrség szerint - amely csütörtökön tartott sajtótájékoztatót az esetről - a lány besétált a kaliforniai Concord rendőrállomására és közölte: ő az eltűnt Jaycee Lee Dugard.

A San Francisco Chronicle című amerikai lap szerint a rendőrség két embert gyanúsít az emberrablással: az 58 éves, nemi erőszak miatt korábban már elítélt Phillip Garridot és 55 éves feleségét, Nancy Garridot.

A lány szülei hihetetlennek tartják a történteket. Carl Probyn, a lány mostohaapja az ABC-nek azt mondta: 18 év után ő már személy szerint feladta a reményt, nem hitt abban, hogy mostohalánya előkerülhet.

A mostohaapa saját szemével látta, ahogy két ismeretlen 1991. június 10-én elrabolta a lányt. A gyerek elindult otthonról iskolába, amikor a buszmegálló közelében két idegen betuszkolta egy autóba. A rendőrség sem a kocsinak, sem a lánynak nem akadtak nyomára.

A kaliforniai gyermekrablás hasonlít az osztrák Natascha Kampusch esetére - írja az MTI. A tízéves osztrák lány 1998. március 2-án tűnt el: iskolába indult, de nem érkezett meg. Egy iskolatársnője állítólag látta, amint betuszkolják egy fehér kisbuszba.

A lányt elrablója nyolc és fél éven át tartotta bezárva egy ablaktalan, föld alatti helyiségben Bécs közelében. A lánynak 2006. augusztus 23-án sikerült megszöknie, kihasználva, hogy elrablója nem figyel. A férfi még aznap öngyilkosságot követett el.