Emberölésnek minősítették Jackson halálát

Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i halottkém pénteken emberölésnek minősítette Michael Jackson halálát. A halottkém szerint az énekes altatótúladagolásban halt meg. Az altatókat beadó orvost viszont nem gyanúsították meg az ügyben.
Vágólapra másolva!

Emberölésnek minősítette Michael Jackson halálát a Los Angeles-i halottkém - írja a BBC. A halottkém jelentése már hétfőn kiszivárgott, többek között a CNN ere hivatkozva írta, hogy altató túladagolás okozta Jackson halálát. Hivatalosan azonban csak pénteken szólalt meg az orvos szakértő.

A halottkém szerint az énekes haláláért elsősorban az erős érzéstelenítő hatású Propofol, valamint a Lorazepam nevű nyugtató a felelős. A ügyben kihallgatták Conrad Murrayt, a popsztár magánorvosát, aki az altatószereket beadta Jacksonnak. Az orvost - aki tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el - nem gyanúsították meg az ügyben.

Az énekes szervezetében az orvosszakértő Midazolam, Diazepam, Lidocaine és Ephedrine nevű szereket is talált. A Midazolam a Propofolhoz hasonló nyugtató, vastagbéltükrözéskor alkalmazzák az amerikai kórházakban. A Diazepam a Valium generikus verziója, izgalmi állapot csökkentésére adják. A Lidocaine fájdalomcsillapító, az Ephedrine pedig élénkítőszer.

A toxikológiai vizsgálat teljes eredménye azonban a Los Angeles-i rendőrség és a megyei kerületi ügyész kérésére titkos marad.

Az 50 éves popsztár Los Angeles-i otthonában halt meg június 25-én. Halálát hirtelen szívleállás okozta. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra, akit sikertelenül próbált újraéleszteni.