Két tűzoltó meghalt a tomboló kaliforniai bozóttűzben

Vágólapra másolva!
Meghalt két tűzoltó a Kalifornia államban pusztító bozóttüzekben, amelyeket a hatalmas erőfeszítések ellenére sem sikerült eddig megfékezni. Arnold Schwarzenegger kormányzó szükségállapotot rendelt el, és megkérte a lakosságot, hogy engedelmeskedjenek az evakuálásra vonatkozó felszólításoknak.
Vágólapra másolva!

A Kalifornia államban tomboló bozóttüzek mintegy 12 ezer épületet fenyegetnek - közölték a hatóságok. Vasárnap hamueső borított be házakat és autókat még Los Angeles központjában is - jelentette a BBC.

Két tűzoltó életét vesztette, amikor a nagyvárostól északra küzdöttek a lángokkal. Mintegy kétezer tűzoltó dolgozik a bozót- és erdőtüzek megfékezésén, amelyek már eddig is 170 négyzetkilométernyi területen égették fel a növényzetet.

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó szükségállapotot rendelt el az érintett területeken, és kijelentette, hogy a tűz "még egyáltalán nincs ellenőrzés alatt". Egyúttal felszólította a lakosságot, hogy engedelmeskedjenek a kiürítésről szóló hatósági kéréseknek.

A kormányzó szerint három ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután figyelmen kívül hagyta az otthonuk elhagyására vonatkozó felszólítást. Ketten egy kádban próbálták átvészelni a tüzet, de súlyos sérüléseket szenvedtek - közölte a rendőrség.

Eddig tízezer otthon kiürítését rendelték el a hatóságok. Nem számítanak a helyzet enyhülésére, miután az előrejelzések szerint folytatódik a forró, száraz idő.