Vágólapra másolva!
Jan Slota szerint valós veszély, hogy Magyarország addig szítja majd a feszültségeket, hogy a végén háborús konfliktus tör ki. A szlovák politikus szerint a nyelvtörvény elleni aláírásgyűjtés csak elterelés, a cél a magyar kisebbség mozgósítása.
Vágólapra másolva!

Az aláírásgyűjtés csak figyelemelterelés, a tényleges cél a magyar kisebbség mozgósítása zavargásokhoz és a feszültségkeltéshez - mondta Jan Solta, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a magyar civil szervezetek keddi, az államnyelvtörvény elleni nagygyűlésével kapcsolatban. (A budapesti tüntetésről szóló tudósításunkat itt olvashatja.)

Slota szerint Budapest az MKP-ba tömörülő "nyilvános szolgái révén" a dunaszerdahelyi akcióval is tovább akarja szítani a szlovák-magyar viszonyban tapasztalható feszültségeket. Az SNS ezért felszólítja a szlovák diplomáciát, az eddiginél határozottabban lépjen fel az ilyen törekvések ellen. Szerinte valós veszély, hogy Magyarország addig szítja majd a feszültségeket, hogy a végén háborús konfliktus tör ki.

Slota szerint a törvény senki sem diszkriminál, az MKP szerinte a nagymagyar gondolatot akarja meghonosítani Szlovákiában - Budapest utasításai alapján.