Vízbe fulladt egy magyar az Adrián

Vágólapra másolva!
Belefulladt az Adriai-tengerbe egy magyar férfi a horvátországi Pag szigetnél. A férfi két társával együtt próbált kiúszni a partra, miután a szél besodorta őket gumicsónakukkal a tengerbe, de elmerült.
Vágólapra másolva!

Vízbe fulladt egy magyar férfi szombaton a horvátországi Pag szigetnél - erősítette meg az MTI-nek a horvát lapinformációkat a spliti kihelyezett konzul. A rendőrség szerint a 31 éves férfi felborult gumicsónakjával a Novalja városhoz tartozó Gajac közelében. Először a barátai próbálták megkeresni, de végül a hatóságok bukkantak rá holttestére a vízben.

A Vecernji List című napilap internetes oldala adott hírt arról, hogy szombaton dél körül a tengerben eltűnt egy magyar állampolgár. A lap szerint a férfi kifelé igyekezett a vízből a gumicsónakkal, amikor a parttól 50 méterre az erős szél felkapta a csónakot és mintegy 100 méterre távolabb repítette, tulajdonosa pedig eltűnt a hullámokban.

A horvát Hina hírügynökség a Tengerügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium közlése alapján arról számolt be, hogy a kis gumicsónakban hárman voltak, de az erős szél egyre beljebb sodorta őket a tengeren. Miután nem tudtak kievezni, mindhárman a vízbe ugrottak, hogy kiússzanak, de csak kettejüknek sikerült, harmadik társuk a vízbe merült.

A zárai (Zadar) rendőrség, a fiumei (Rijeka) kutató- és mentőszolgálat, valamint a senji kikötői kapitányság csónakokkal, búvárokkal és helikopterrel indult az eltűnt férfi felkutatására. A férfi holttestét végül mintegy száz méterre a parttól, délután fél négykor találták meg a mentőalakulatok.