Tagadja Sarkozy munkatársa, hogy csak alacsonyakat engedtek az elnökhöz

Vágólapra másolva!
Saját elmondása szerint alacsony termete miatt állhatott az első sorba Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök egyik gyárlátogatásakor egy munkás. A miniszterelnöki szóvivő szerint ostobaság, hogy lett volna méret szerinti válogatás az elnök látogatásán.
Vágólapra másolva!

Nem szívesen látták az 1 méter 70 centinél magasabbakat Nicolas Sarkozy francia elnök közelében egyik gyárlátogatásán - írja egy belga televízióra hivatkozva a Spiegel című német lap online kiadása.

Egy normandiai gyár dolgozója egy belga tévének azt mondta, a testmagasságának köszönhette, hogy az első sorba állhatott. Az újságíró megkérdezte tőle, igaz-e, hogy a munkásokat testmagasságuk szerint választották ki a látogatás előtt, amire a nő igennel válaszolt. A csatorna a felvételt hétfőn az interneten is közzétette. A gyár szakszereveti képviselője a francia LePost.fr weboldalnak azt mondta: "Csak a kistermetű munkások jelenhettek meg az elnök oldalán. A nála magasabbak nem."

Az AFP hírügynökség megkereste a gyárat, amely nem kommentálta a hírt. Sarkozy egyik szóvivője ugyanakkor ostobának és groteszknek nevezte az értesülést, szerinte nem válogattak a munkások között magasságuk alapján.

A Spiegel szerint államtitok, hogy pontosan milyen magas Nicolas Sarkozy, erre vonatkozó megbízható adatok nincsenek: magasságát 165 és 170 centi közöttre tippelik. A Guardian 1 méter 68 centire becsüli az elnök magasságát, amivel - mint írja - Napóleonnál is alacsonyabb.