Az atomfegyvereket méltatta az orosz pátriárka

Vágólapra másolva!
Az atomfegyverek fontosságáról beszélt pénteken az Kirill orosz ortodox pátriárka. A főpap szerint a világ fegyverek nélkül lenne tökéletes, de a tömegpusztító atomtöltetekre mégis szükség van, hogy megvédjék Oroszország szuverenitását.
Vágólapra másolva!

Az orosz atomfegyverek szükségessége mellett érvelt pénteken Oroszország legmagasabb vallási vezetője, Kirill pátriárka - írja a Ria Novosty orosz hírügynökség. Az orosz ortodox egyház feje a Moszkvától keletre található Szarov városában, Oroszország atomfegyver-gyártásának központjában beszélt erről az ottani hívek, több ezer fiatal előtt.

Kirill szerint az egyház "egy olyan világot szeretne, amelyben nincsenek fegyverek", ennek ellenére Oroszországnak kellenek atomfegyverek, hogy megőrizhesse szuverenitását. "A háborúk okozója a bűn és az emberek szívében lakozó gonosz, a békét pedig csak a bűn elleni harccal lehet biztosítani" - mondta. "Lehet, hogy tökéletesen kidolgozott nemzetközi jogrend és nemzetközi szervezetek védenek minket, de akkor is belezuhanhatunk a háború szakadékába" - tette hozzá.

Nem ez az első alkalom, hogy az ortodox egyház kiállt a tömegpusztító fegyverek, így az atomfegyverek mellett - emlékeztet a Ria Novosty. 2007-ben a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban külön misét is celebráltak annak tiszteletére, hogy Oroszország 60 éve rendelkezik atomfegyverekkel.