Elítélték a magyar bendzsós gyilkost Új-Zélandon

Vágólapra másolva!
Halált okozó testi sértés miatt 12 év börtönre ítélte egy új-zélandi bíróság azt a magyar férfit, aki még 2007 végén egy bendzsóval agyonvert egy idős helyi lakost. A magyar búvároktatót állítólag az dühítette fel, hogy az idős férfi homoszexuális ajánlatot tett neki.
Vágólapra másolva!

Tizenkét év szabadságvesztésre ítélték Új-Zélandon azt a fiatal magyar férfit, aki dühében bendzsóval megölt egy idős helybélit, mert az elmondása szerint homoszexuális ajánlatot tett neki - közölte az új-zélandi rádió. A 32 éves magyar férfi leghamarabb nyolc év múlva szabadulhat a börtönből. Büntetésének letöltése után kiutasítják a szigetországból.

A férfi és áldozata, a 69 éves Ronald James Brown egy bárban találkoztak 2007. december 6-án éjjel Aucklandben, majd együtt mentek az áldozat lakására. Brown tévesen azt hitte a magyar férfiról, hogy homoszexuális, és megpróbált közeledni hozzá. A két férfi között ezután heves vita tört ki, és a fiatal magyar többször erőteljesen fejbe ütötte Brownt egy majdnem három kilogramm súlyú bendzsóval, majd a hangszer nyakát, amely letört az ütésektől, lenyomta az áldozat torkán.

A rendőrséget a szomszédok hívták ki. A kiérkező járőrök súlyosan sérült állapotban találták Brownt, miközben a tettes magyarul üvöltözött, és egy emeleti ablakból bútorokat dobált ki a kertbe. A magyar férfi későbbi rendőrségi vallomásában azt állította, hogy csak egy-két részletre emlékszik abból, ami azon az éjszakán történt. Brown három nappal később a kórházban meghalt.

Az aucklandi felsőbíróság esküdtszéke még július elején mondta ki, hogy a magyar férfi bűnös halált okozó testi sértés bűntettében. A tudósítás szerint a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy az áldozat erőszakoskodott volna a búvároktatóként dolgozó magyar férfival, aki turistaként volt Új-Zélandon.