Megmérgezte betegeit egy német orvos

Vágólapra másolva!
Megmérgezte a hozzá csoportterápiára járó betegeket egy német orvos. Ketten haltak meg, miután a foglalkozáson a doktor egyelőre ismeretlen szereket adott a résztvevőknek.
Vágólapra másolva!

Drogokat és más anyagokat adott pácienseinek egy orvos, aki csoportterápiás gyűléseket vezetett Berlinben - közölte vasárnap az AP hírügynökség. A terápiás csoport résztvevői közül ketten meghaltak, tízen pedig kórházban kerültek. Vasárnap kilenc beteg elhagyhatta a kórházat, de egyik társuk állapota válságos. Az 50 éves doktort őrizetbe vették.

Az orvos beismerte, hogy többféle drogot is beadott a csoportterápián résztvevőknek, de a berlini rendőrség szóvivője szerint az egyelőre nem derült ki, hogy illegális szerekről van-e szó. A rendőrség egyelőre azt sem tudja, az orvos beinjekciózta, vagy szájon át adta-e be a szereket a betegeknek.

Közleményük szerint a foglalkozás több órán át tartott, a résztvevők a szerektől először hányni és émelyegni kezdtek. Amikor még rosszabbul lettek, az egyikük segítséget hívott. Mire a mentők kiérkeztek, valamennyiüknek komoly mérgezési tüneteik voltak.

Egy 59 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 28 éves férfi pedig szombat éjjel halt meg a kórházban. A két halálos áldozat boncolása már befejeződött, de a toxikológiai vizsgálat eredményére még várni kell.

A doktor a csoportterápiákat egy észak-berlini, zöldövezeti negyedben található egészségügyi központban tartotta, ahol dolgozott. Szombaton kihallgatták a férfi 41 éves feleségét is, aki alternatív gyógyászattal foglalkozott ugyanebben a központban, továbbá 12 másik embert, akik szintén itt dolgoztak.

Az egyik szomszéd azt állította, hallott olyan híreszteléseket, hogy a férfi tudatmódosító hatású gombákat is használ a kezelései során. A hírügynökség szerint a férfi honlapján azt írta magáról, hogy mind egyéni, mind csoportos terápiákat vállal.