Megszavazta a lengyel parlament a pedofilok kasztrálását

Vágólapra másolva!
A lengyel parlament alsóháza elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely szerint ezentúl kémiai módszerrel ivartalaníthatják a lengyel pedofilokat. Ha a lengyel felsőház és köztársasági elnök is elfogadja a tervezetet, akkor a nemi erőszakért is jóval súlyosabb büntetés jár majd.
Vágólapra másolva!

A lengyel parlament alsóháza, a szejm pénteken törvényt fogadott el a pedofil és vérfertőző bűncselekmények elkövetőinek kötelező gyógyszeres ivartalanításáról. Az új törvény szerint a bíróságoknak kell majd döntenie arról, hogy hat hónappal a börtönből való szabadulás előtt ivartalanítsák-e az elítélteket. A kasztráció célja, hogy minimálisra csökkentse a pedofilok libidóját.

A törvény hatálybalépéséhez a büntető törvénykönyv módosítását a szenátusnak is el kell fogadnia és a köztársasági elnöknek is alá kell írnia azt. Ha ez megtörténik, akkor Lengyelország lesz az első EU-tagállam, amely bevezeti a vegyi kasztrálást - olvasható a lengyel közszolgálati rádió honlapján. Az Egyesült Államok számos államában létezik kémiai ivartalanítás.