Vágólapra másolva!
Trópusi vihar okozott káoszt a Fülöp-szigeteken, az özönvízszerű esőt követő áradás elöntötte a fővárost és környékét. Legalább ötvenen meghaltak. Hat óra alatt annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt.
Vágólapra másolva!

Legalább ötven ember halálát okozta a Fülöp-szigetekre zúduló özönvíz. A Ketsana nevű trópusi vihar elérte a fővárost, Manilát is, ahonnan több ezer embert kellett evakuálni. Hat óra alatt annyi eső esett, amennyi egy hónap alatt szokott - tudósít a BBC.

Az özönvízszerű eső utáni áradás káoszt okozott a Fülöp-szigeteken. Legalább egy város - Cainta - teljesen víz alá került, mások elszigetelődtek a külvilágtól. A főváros több részén nincs áram, és a városlakók ezrei rekedtek a tetőkön. Több utat eltorlaszoltak és járhatatlanná tettek a méteres vízben odasodródott kocsik, a repülőtereket lezárták. A helyi televíziók felvételein mellig érő vízben gázoló emberek, az utcákon folyószerűen hömpölygő árhullámok látszanak.

A kormány válsághelyzetet hirdetett. Gloria Arroyo államfő a károsultak megsegítésére kérte a Fülöp-szigetekieket, és nyugalomra intette a lakosságot. "Arra kérem a polgárokat, főként Manila és a többi tájfun pusztította terület lakóit, hogy nyugodjanak meg, kövessék a hatóságok és a polgári védelem utasításait" - mondta televíziós üzenetében.

http://www.youtube.com/v/qdFPuvtwIAI&hl=en&fs=1&

Teljesen elborította az özönvíz a fővárost. Az Al Dzsazíra tudósítása Manilából