Jackson nem akart úgy kinézni, mint egy gyík

Vágólapra másolva!
Michael Jackson egyik rabbi barátja kiadott egy új könyvet, amelyben az énekes az őt ért gyerekkori bántalmazások mellett arról is beszélt, mennyire nem akart megöregedni és úgy kinézni, "mint egy gyík".
Vágólapra másolva!

Michael Jackson nem akart úgy kinézni, "mint egy gyík", és "nem akart megöregedni" sem - olvasható az énekesről szóló legújabb könyvben. A Jacksonnal felvett beszélgetések alapján írt könyvet Shmuley Boteach rabbi, Jackson egyik hajdani jóbarátja állította össze - írja a BBC.

Kettejük egyik beszélgetésében Jackson elmondta: "Nem akarok megvénülni. Sohasem szeretnék a tükörbe nézni, és ezt látni" - jelentette ki. Boteach rabbi pénteken a US TV egyik showműsorában azt nyilatkozta, Jackson "elvesztette az akaratot, hogy éljen. Úgy gondolom, ő csak végig akart menni az élet mozzanatain egészen a végig" - tette hozzá. A könyv szerint Jackson legszívesebben eltűnt volna az emberek szeme elől, nem is akarta látni magát, "mert úgy nézek ki, mint egy gyík" - mondta a rabbinak.

A rabbi 30 órányi beszélgetést rögzített az énekessel kilenc évvel ezelőtt. A beszélgetésekből kiderült, hogy Jackson nemcsak az öregedéstől félt, hanem az apjától is: "Ahogy ütött engem, tudod, az kemény volt" - mondta a rabbinak gyerekkori bántalmazásáról. "Először azt akarta, hogy meztelenre vetkőzz. Aztán leolajozott. Az egész egy szertartás volt. Leolajozott, így amikor megcsapott a fémzsinórral, tudod... olyan volt, mintha meghalnál". Jackson állítása szerint nagyon dühös volt apjára, akit rosszindulatúnak és aljasnak tartott mindezért. A Jackson-család szóvivője erre csak annyit közölt: "Nem fogjuk válaszra méltatni mindezt".

Boteach rabbi a BBC szerint ortodox zsidó rabbi, aki könyveket írt híveinek olyan címekkel, mint "Otthoni salom" vagy "Kóser szex". Az utóbbi könyv miatt el kellett hagynia a zsinagógát, ahol prédikált addig. A Jackson-könyvet eredetileg 2003-ban dobták volna piacra, de az énekes visszakozott. A rabbi szerint mostmár Jackson is nyilvánosságra hozná a beszélgetések felvételeit.

Michael Jackson 50 évesen, júniusban halt meg. Halálát emberölésnek minősítette a rendőrség, és személyi orvosát gyanúsítják vele.