Robbanás történt az afgán főváros központjában

Vágólapra másolva!
Legalább kilencen meghaltak, amikor robbanás történt az afagnisztáni fővárosban, az indiai nagykövetség közelében. A rendőrség szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás rázta meg Kabult csütörtök reggel - közölték szemtanúk. Az AFP francia hírügynökség fotóriportere szerint legkevesebb kilencen meghaltak a robbanásban. Egy rendőrségi tisztviselő szerint öngyilkos merénylő hozhatott működésbe egy robbanószerkezetet, és a pokolgép valószínűleg egy gépkocsiban robbant fel.

A detonáció az afgán főváros központjában, a belügyminisztérium épülete és az indiai nagykövetség közelében történt. Ez a városrész szigorúan őrzött, mivel számos kormányhivatal található a környéken. Sűrű füstoszlop gomolyog a robbanás helyszíne fölötti égbolt felé.

Kabulban augusztus közepén, néhány nappal az elnökválasztás előtt újult ki, a rendszerint a tálibok mozgalma által vállalt pokolgépes merényletsorozat. Az Egyesült Államok által vezetett szövetséges erők nyolc évvel ezelőtt indítottak háborút az Afganisztánt uraló radikális iszlámisták ellen. Amerikai és brit katonai vezetők szerint mostanra kritikussá vált a helyzet, és ha nem következik be fordulat, akkor elveszíthetik a háborút.