Túszokat ejtettek a tálibok a pakisztáni haderő központjában

Vágólapra másolva!
Négy katona és hat fegyveres támadó meghalt, amikor a pakisztáni Ravalpindiben megtámadták a pakisztáni hadsereg egyik központi épületét szombaton. A támadók a hadsereg egyenruháját viselték, és túszokat is ejtettek.
Vágólapra másolva!

Túszokat ejtettek a pakisztáni Ravalpindiben a hadsereg központját megtámadó fegyveresek - írja az AP. Katonai források közölték, hogy öt támadó még mindig 10-15 túszt tart maga mellett egy épületben. A pakisztáni hadsereg alakulatai körbevették a túszejtőket.

Szombat délelőtt vették ostrom alá katonai ruhás támadók a pakisztáni hadsereg egy fontos bázisát a fővároshoz közel eső Ravalpindiben. A fegyveresek kézigránátokkal támadtak az épület bejáratára. A komplexum elleni támadásnak legkevesebb tíz áldozata van az eddigi hírek szerint.

A mintegy háromnegyed óráig tartó heves lövöldözésben négy támadót megöltek és hat pakisztáni katona - köztük két magasrangú parancsnok - is meghalt. "Urai vagyunk a helyzetnek, valamennyi fegyveres meghalt" - mondta akkor még egy katonai szóvivő a helyi tévének. Szemtanúk szerint a hadsereg helikoptereket is bevetett a támadók megfékezésére - írja a BBC. Meg nem erősített hírek szerint további lövöldözések is voltak.

A BBC helyi tudósítója szerint az elmúlt napokban sorra bombázta a Talibán állomáshelyeit a légierő, amiből arra lehet következtetni, hogy a hadsereg még nagyobb bevetésekre készül. Egy héten belül ez volt a harmadik jelentősebb támadás Pakisztánban. Pénteken egy zsúfolt pesavári piacon történt öngyilkos merénylet, amelyben legalább 50 ember meghalt, és mintegy 140 megsebesült. A támadásokat gyaníthatóan tálib lázadók követték el.

Az AP szerint a mostani támadás jól jelzi, hogy a pakisztáni tálibok vezetőjének, Beitullah Mehszúdnak a halála nem rengette meg a mozgalmat, ami még Pakisztán szívében is képes lecsapni.