Súlyos merénylet történt a Szvat-völgy szomszédságában

Vágólapra másolva!
Több mint 40 halottja van egy merényletnek, amelyet a pakisztáni Szvat-völgy szomszédságában követtek el hétfőn. A merénylő egy katonai konvoj mellett robbantott, de a detonációnak főleg civil áldozatai vannak.
Vágólapra másolva!

41 ember meghalt, 45-en megsérültek, amikor öngyilkos merénylő robbantott a pakisztáni Szvat-völgy közelében. A merénylő akkor hozta működésbe a pokolgépet, amikor egy katonai konvoj haladt át egy zsúfolt piacon az északnyugat-pakisztáni Shangla körzetben. A konvoj éppen egy ellenőrző ponton haladt át.

A halottak között hat katona volt, a többi civil. A sérültek közül 12 életveszélyes állapotban van - közölte az AFP.

A pakisztáni hadsereg által üzemeletetett Szvat Média Központ szerint a merénylő robbanóövet viselt, feltehetően gyalog volt, és amikor berobbantotta a pokolgépet, a közelében elhaladó, lőszereket szállító teherautók is felrobbantak. A detonáció számos járművet, így civilekkel zsúfolt buszokat is megrongált.

A pakisztáni hadsereg azt állítja, hogy áprilisban indított offenzívájával megtisztította a Szvat-völgyet és környékét a táliboktól, és kész hasonló akciót indítani a közeli északnyugati törzsi övezetben is. A tálib fegyveresek megszállták Shanglát, a merénylet helyszíne, Alpuri pedig arról ismert, hogy a Szvat-völgyi tálibok vezére, Maulana Fazlullah ellenőrzése alatt álló erősség.