Internetes pedofilhálózatot számolt fel a cseh rendőrség

Vágólapra másolva!
Kiterjedt internetes pedofilhálózatot leplezett le kedden a cseh rendőrség. A hálózat tagjai olyan videófelvételeket cserélgettek egymás közt, amelyen felnőttek gyerekekkel létesítettek szexuális kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Százhatvan fős internetes pedofilhálózat felszámolását jelentette be szerdán a cseh rendőrség, ez volt az egyik legsúlyosabb ilyen jellegű ügy a cseh kriminalisztika történetében. A cseh rendőrség szóvivője elmondta, hogy 150 lakásban tartottak házkutatást, 342 személyi számítógépet és kamerát foglaltak le. Az elkobzott eszközökön többek között olyan videófelvételek szerepeltek, amelyeken felnőttek létesítenek nemi kapcsolatot gyermekekkel.

A gyanúsítottak többségét Prágában és Morvaországban vették őrizetbe. Életkoruk húsztól hetven évig terjed, minden társadalmi csoport képviselője megtalálható közöttük. A gyanúsítottak negyede nő. A hálózat tagjai a jelek szerint cserélték, és nem árulták egymás között a felvételeket.

A rendőrség kedden hajnalban, több mint nyolcszáz rendőr részvételével kezdte meg a hálózat felszámolását. Úgy jutottak a hálózat nyomára, hogy az egyik gyanúsított barátnője feljelentést tett a rendőrségen. A bíróság akár hat évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat rájuk, ha bűnösnek találja őket.