Kacsa volt a hír a férfigyilkos svéd amazonokról

Vágólapra másolva!
Cáfolták a svéd illetékesek azt a Kínában elterjedt álhírt, miszerint az északi Palaja városát szőke amazonok lakják, akik agyonverik az arra tévedő férfiakat. Az igazság az, hogy a város létezik, de több férfi lakja, mint nő.
Vágólapra másolva!

Nem létezik a leszbikus nők által lakott svéd város - közölték a svád hatóságok. A kínai médiában terjedt el a hír, miszerint a svédországi Chako Paul Cityben 25 ezer nő lakik, a várost pedig 1825-ben építették az ország északi erdeiben. A brit Telegraph azt írja, hogy a kínaiak szerint a férfihiányban szenvedő település lakói egymásra fanyalodtak, és bármely belépni akaró férfit agyonvernek a város kapuit őrző szőke nők.

Miután több kínai férfi fantáziáját is felkeltette a hír, a svéd illetékesek úgy döntöttek, eloszlatják a kínai legendát. "Ötletem sincs, honnan jöhetett ez az egész" - mondta Claes Bertilson, a Helyi Hatóságok és Régiók Szövetségétől. "25 ezer lakos esetén a város Észak-Svédország legnagyobb települése lenne, és nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyet titokban tudunk tartani 150 éven át" - mondta Bertilson egy svéd lapnak.

A hírt egyébként leközölte a Xinhua és a Harbin News hírügynökség is, és eredetileg a Shanghai Media Grouptól származik. A történet legvalószínűbb eredete egy 1980-as eset, amely valószínűleg a kínai fordításban kissé elferdült. Palaja éppen, hogy férfitöbbségű város volt a nyolcvanas években, majd a férfiak kitalálták, több buszjárat haladjon át a városon, hogy az azokon utazó nők láthassák, milyen jó hely Palaja. Ettől remélték több nő betelepülését.