Hisz a helyi seriff a légballonos kisfiúnak

Vágólapra másolva!
Nem tekinti becsapásnak a helyi seriff Coloradóban a légbalonnos kisfiú esetét. A seriff szerint nincs okuk azt feltételezni, hogy a kisfiú szülei kérésére bújt el a padláson, miközben mindenki azt hitte, elszállt a ballonnal, és a magasban kiesett kosarából. A családot azért újra kihallgatják.
Vágólapra másolva!

Nincs arra utaló jel, hogy a család beugratásból játszotta el, hogy azt hitték, kisfiuk felszállt a kertjükbe lévő kísérleti héliumléggömbbel - közölte Jim Alderden helyi seriff. A hatéves kisfiú, Falcon Heene sorsáért az egész USA aggódott, az elszállt léggömb és a kisfiú utáni keresést több televíziós csatorna is élőben adta. A végén azonban kiderült, hogy a fiú valójában nem repült fel az elszabadult léggömbbel, és nem esett ki belőle a magasban - mint azt a feltételezték azután, hogy megtalálták a léggömböt, és a hozzá rögzített gondola üres volt -, hanem elbújt a padláson.

A megkönnyebbülést szinte azonnal követte a gyanú, hogy a család esetleg feltűnési viszketegségből játszotta volna el az eltűnést. Ezt a feltételezést az táplálta, hogy a kisfiú egy tévéinterjúban azt mondta, "a hecc kedvéért csináltuk".

A seriff szerint a családot újra ki fogják hallgatni, de azt mondta, nem hiszi, hogy hazudtak volna. Szerinte nehezen hihető, hogy a nagyon hiperaktív kisfiút kioktatták volna, hogy órákig rejtőzködjön a padláson. Azt feltételezik, hogy a kisfiú azért bújt el, mert nem akart kikapni, amiért elengedte a léggömböt. Azt is közölte ugyanakkor, hogy ha mégis kiderült, hogy becsapás az egész, akkor keresni fogják lehetőségeket a kártérítésre.