Transzvesztitás videóba bukott bele egy olasz kormányzó

Vágólapra másolva!
Lemondott az olasz Lazio tartomány kormányzója, miután botrány tört ki egy, a kormányzó és egy transzvesztita együttlétét ábrázoló videó miatt. Az olasz média szerint négy rendőr próbálta zsarolni a kormányzót az állítólagos videóval, őket letartóztatták. A kormányzó előbb tagadta, majd részben elismerte a vádakat.
Vágólapra másolva!

A Lazio tartomány kormányzója körül kialakult botrány rázta meg az olasz ellenzéket, a Demokrata Pártot, nem sokkal a párt újjáélesztését célzó választások előtt - írja az olasz médiára hivatkozva a brit Independent vasárnapi kiadása.

A botrány egy állítólagos videófelvétel miatt robbant ki, amelyen Piero Marrazzo, Lazio tartomány kormányzója római házában egy transzvesztita társaságában látható "intim helyzetben". Az Adnkronos International (AKI) olasz hírügynökség szerint négy rendőr próbálta zsarolni a kormányzót a felvétellel, amelyet állítólag ők készítettek.

Az Independent szerint a videót eddig nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor négy rendőrt zsarolás gyanújával őrizetbe vettek. Az AKI szerint a négy rendőr 80 ezer eurót kért Marrazzótól, hogy eltitkolják a felvételt. Az olasz média szerint a pénzt feltehetően négy részletben átadta nekik a politikus.

Marrazzo szerint mindez nem igaz, csupán a közelgő választások előtt próbálják meg lejáratni őt. "Ha az a videó létezik is, bizonyosan manipulált felvétel. Soha nem fizettem az eltitkolásáért, és tagadom, hogy bárkinek emiatt pénzt adtam volna át. Látnunk kellene az aláírásommal ellátott csekkeket, és a törvényszéki vizsgálat eredményét is megvárjuk" - idézte a kormányzót az AKI.

A rá nehezedő nyomás miatt ugyanakkor a politikus szombaton mégis lemondott posztjáról, és a Róma városát is magában foglaló tartomány igazgatását átmentileg a helyettesére bízta. Marrazzo nyílt levélben indokolta lemondását. "A történtek olyannyira reflektorfénybe kerültek, hogy hivatalban maradásom helytelen lett volna" - írta.

"Ez egy magánjellegű ügy, a benne megjelenő gyengeségeknek a magánéletemhez van köze. A hibák, amelyeket elkövettem, teljesen függetlenek a közéleti tevékenységemtől" - írta a háromgyerekes politikus, hozzátéve: "a családom érdekeit mindig szem előtt tartottam".

Az ügyben még tart a nyomozás, a hatóságok nem erősítették meg a videófelvétel tényét, és nem tárták a nyilvánosság elé az ügy részleteit. A botrány néhány nappal a Demokrata Párt új vezetőjének megválasztása előtt robbant ki. A 2008 áprilisában Silvio Berlusconi pártjával szemben elvesztett választások óta az ellenzéki párt nem tudott magára találni - írja az Independent.