Hat rendőrt lőttek meg Kalasnyikovval Athénban

Vágólapra másolva!
Rendőrőrsre támadtak automata fegyverrel felszerelkezett ismeretlenek Athén külvárosában. A támadásnak hat sérültje van, két rendőrt súlyos állapotban vittek kórházba. A terrorakciót eddig senki sem vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Hat görög rendőr megsebesült kedd este, amikor három, motorkerékpáron közlekedő ismeretlen férfi rálőtt egy rendőrőrsre Athén egyik északi külvárosában - közölte egy rendőrségi illetékes. A sebesülteket azonnal kórházba szállították, kettejük állapota súlyos.

Az ismeretlenek az Agia Paraszkevi negyedében lévő rendőrőrsre támadtak rá, mielőtt egy motorkerékpáron elhajtottak. Az egyik motoron hátul ülő férfi lőtt rá a rendőrőrsre egy automata fegyverrel, megsebesítve az ott tartózkodó fiatal, 20 és 26 év közötti rendőröket, köztük egy nőt. A támadók két motorkerékpáron hajtottak el. A támadás helyszínén csaknem ötven töltényhüvelyt találtak, a fegyver a jelek szerint egy Kalasnyikov volt - közölte a rendőrség.

A támadást eddig senki nem vállalta, de korábban szélsőséges baloldali csoportok követtek el hasonló akciókat. 2007-ben a Forradalmi Harc nevű anarchista szervezet kézigránátot dobott és egy félautomata fegyverből lövéseket adott le egy rendőrőrsre az athéni Nea Ionia kerületben. Idén februárban pedig a Forradalmárok Szektája nevű csoport hajtott végre egy hasonló géppisztolyos-kézigránátos támadást egy rendőrőrs ellen a görög főváros Koridallosz negyedében.