Vágólapra másolva!
Szombaton a Mirinae tájfun söpört át a Fülöp-szigeteken, amely legkevesebb 11 ember halálát okozta, és áradást idézett elő olyan térségekben, amelyekben már korábbi viharok is nagy pusztítást végeztek.
Vágólapra másolva!

A 11 halálos áldozatot hátrahagyó Mirinae tájfun az összesen legalább 1100 halálos áldozatot követelő Ketsana trópusi vihar és a Parma tájfun után a harmadik nagyobb vihar volt szeptember óta a Fülöp-szigeteken .

A fővárostól, Manilától délre elterülő Laguna tartományban - amelyet a Ketsana sújtott szeptemberben - a hadsereg és a rendőrség kimentett számos olyan lakost, aki háztetőre menekült az áradás elől. A vihar áramkimaradást okozott Manilában és környékén, kidöntött fákat, járhatatlanná tett utakat. A fővárosi repülőtér forgalma szombat délelőtt teljesen megbénult, de jelentős fennakadások voltak a vonatközlekedésben is. Még a Mirinae érkezése előtt mintegy 115 ezer embert telepítettek ki a legveszélyeztetettebb térségekből.

Amikor a tájfun lecsapott az országra, óránként 185 kilométeres sebességű szelek fújtak a belsejében, később ezek erőssége csökkent. Áradást idézett elő olyan térségekben, amelyekben már korábbi viharok is nagy pusztítást végeztek. A Mirinae Kína felé hagyta el az országot.