Megrohanták a kanadai patikákat a H1N1-oltásért

Vágólapra másolva!
Nincs elég H1N1-oltóanyag a kanadai patikákban, pedig a lakosság tömegesen szertné beoltatni magát az országban eddig 95 ember halálát okozó vírus ellen. Az ellenzék a kormányt vádolja, a kabinet szerint azonban mindenkinek jut majd oltóanyag.
Vágólapra másolva!

Politikai botrányt kavart Kanadában, hogy nincs elén újinfluenza elleni védőoltás a patikákban. A lakosság az egész országban megrohamozta az oltóhelyeket, mert mindenki szeretné minél előbb beoltatni magát, miközben az orvosok szerint már elkezdődött a járvány második hulláma. A liberális ellenzék azzal vádolja a Stephen Harper vezette konzervatív kormányt, hogy nem gondoskodott a lakosság számára elegendő oltóanyagról.

A kormány nyugalmat és türelmet kért, amíg újabb szállítmányok érkeznek az vakcinából. Az egészségügy-miniszter, Leona Aglukkaq kijelentette, hogy a kormány nem késlekedett az oltóanyag megrendelésével, és hangsúlyozta, hogy 50,4 millió dózis vakcina áll majd rendelkezésre a 33 milliós lakosság számára. Kanadában április óta 95 ember halálát okozta a világjárványos influenza.