Felfegyverzett utasok akadályoztak meg egy géprablást Szomáliában

Vágólapra másolva!
Az utasoknak több fegyverük volt mint a géprablóknak így könnyedén megakadályozták egy szomáliai repülő eltérítését. A gép visszafordult, az utasok pedig átadták a rablókat a hatóságoknak. Szomáliának 1991 óta nincs valódi kormánya.
Vágólapra másolva!

Az utasok hiúsítottak meg egy gépeltérítést Szomáliában - közölte kedden a SAPA dél-afrikai hírügynökség. A Bosasso és Mogadishu között közlekedő gépen két férfi előrántotta a fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet. A géprablókkal azonban szembeszegült a járat harminc utasa, akiknek nagyobb fegyverarzenáljuk volt, mint a géprablóknak.

A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.

A géprablás hű képet fest a Szomáliában uralkodó káoszról. A kelet-afrikai országnak Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs hatékony központi kormánya. Az azóta tartó polgárháborúnak több tízezer halálos áldozata van, és több millió ember menekült el otthonából.