Csuklyás tiniktől mentett meg egy nőt London polgármestere

Vágólapra másolva!
Kerékpárjáról leugorva mentett meg egy filmrendezőnőt Boris Johnson, London polgármestere. Franny Armstrongra egy vasrúddal támadtak vad tinédzserlányok London északi részén.
Vágólapra másolva!

London polgármestere a város északi részén fekvő Camden nevű városrészben biciklizett hétfő este, amikor meghallotta Franny Armstrong dokumentumfilmes és környezetvédelmi aktivista kiáltásait, akit egy csoport kapucnis fiatal lány vett körül. Johnson lefékezett, majd hangos kiáltásokat hallatva elüldözte a támadókat. Ezután visszatért, és hazakísérte Armstrongot. "Olyan volt, mint egy csillogó kerékpáron érkező lovag" - idézte Armstrongot a Guardian.

"Éppen sms-t írtam, ezért egészen addig nem vettem észre a lányokat, amíg durván az autónak nem nyomtak" - mondta Armstrong. "Elsőre elég furcsa volt, mert nem néztek ki többnek 12-nél. Aztán láttam, hogy az egyiknek a kezében egy méteresnél is hosszabb vasrúd van. Akkora volt, mint ő maga" - írta le támadóit Armstrong, akiket Twitter-oldalán elvadult gyerekeknek nevez. Mint mondta, a sötétből előbukkant egy kerékpáros: "Gondoltam, jól megtermett pasi, elkezdtem neki kiabálni, hogy segítsen. Megállt, megfordult, és akkor láttam, hogy te jó ég, ez Boris Johnson."

A polgármester megkérdezte a lányokat, mi a helyzet, de miután azok ügyet sem vetettek rá, a nő közölte velük, hogy London polgármestere áll előttük. Erre a lányok rohanni kezdtek: "Nyilván azt gondolták, hogy most bajba fognak keveredni. Boris utánuk tekert, aztán pár perc múlva visszatért, és hazakísért" - idézte a nőt a Guardian.

Franny Armstrong azt mondta, nem ért egyet Johnson politikájával, és a polgármester-választáson riválisára, Ken Livingstone-ra szavazott, de "ha bajba kerül az ember egy sötét sikátorban, azt hiszem, Borisnak több hasznát lehet venni, mint Kennek".

A polgármester szóvivője megerősítette a hírt, de az esetről nem árult el további részleteket.

Johnsont idén egyszer már majdnem elütötte egy száguldó kamion, amikor biciklijén új kerékpárutak feltérképezésére indult. Júliusban pedig beleesett egy folyóba, amikor egy takarítási akcióban próbált segédkezni a London délkeleti részén fekvő Lewisham városrészben.