Senki sem akar a járványsújtotta Ukrajnába menni

Vágólapra másolva!
Üresek a kijevi vonatok és az ukrán határállomások a karanténba helyezett országban. Senki sem akar a légúti fertőzéses járvánnyal sújtott ország leginkább érintett belső-nyugati területeire menni Kárpátaljáról sem.
Vágólapra másolva!

Harminc százalékkal csökkent az utas- és húsz százalékkal a járműforgalom a karantén bevezetése óta Ukrajna nyugati határátkelőhelyein - közölte szerdán az ukrán határőrség nyugat-ukrajnai parancsnokságának sajtószóvivői irodája.

A jelentés szerint az ukrán államhatárt átlépő utasok és járművek száma mind a négy európai uniós országgal közös szakaszon csökkent. Ehhez hozzájárult az is, hogy Szlovákia az ukrajnai járványhelyzet miatt határozatlan időre lezárta a gyalogosforgalom előtt két határátkelőhelyét - adta hírül a lembergi (Lviv) zaxid.net internetes hírportál.

Közben Kárpátalján a távolsági vasúti utasforgalom jelentős csökkenéséről is beszámoltak. A munkácsi vasúti pályaudvar utasszolgálata szerdán arról tájékoztatta az egyik ungvári internetes hírportált, hogy az utasok - főként a Kijevben és más nagyvárosokban tanuló egyetemisták és a vállalkozók - tömegesen adják vissza előre megváltott vonatjegyeiket.

A karantén múlt pénteki bevezetése előtt naponta átlagosan 1500 vasúti jegyet adtak el Munkácson, míg jelenleg alig ötszázat értékesítenek. Az ország belseje felé közlekedő vonatok félig üresek - közölte Vera Mangur, a vasúti pályaudvar főpénztárosa.

Munkácson megközelíti a kétezret az influenzában és heveny felső légúti fertőzésben megbetegedettek száma, ami kárpátaljai viszonylatban a legmagasabb megbetegedési arány.