Újabb camorra-vezért fogtak el Olaszországban

Vágólapra másolva!
A nápolyi maffia, a camorra egy újabb tagjának a kezére került bilincs szombaton. Luxusvillájában tartóztatták le a korábban már kilenc év börtönre ítélt Luigi Espositót a rendőrök. Még az olasz belügyminiszter is gratulált nekik.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint szombaton sikerült letartóztatni az olaszországi Nápolyban egy luxusvillában a helyi maffia, a camorra egyik vezető tagját. Luigi Esposito Olaszországban a hatóságok szerint a legkeresettebb 30 bűnöző egyike, akit hat éve körözött a rendőrség.

A 49 éves Luigi Esposito az olasz hatóságok szerint a nápolyi maffia, a camorra tagjaként a Nuvolette-klánt irányította. A férfi álnéven élt egy nápolyi luxusvillában, ahol a rendőrök végül a nyomára bukkantak. Már 2003 óta keresték. Három éve egy bíróság a távollétében 9 éves börtönbüntetésre ítélte Espositot - drogcsempészet és a maffiával összefüggő bűncselekmények miatt.

Az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni gratulált a rendőrségnek Esposito elfogásához. Maroni pénteki adatai szerint a Berlusconi-kormány megválasztása óta 3600 maffiatagot fogtak el. Maroni szerint az elfogottak közül 15-en (azóta Espositoval együtt 16-an) tartoznak az Olaszországban legkeresettebb 30 bűnöző közé. Az olasz hatóságok a legutóbb a múlt héten fogtak el három testvért, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a nápolyi bűnszervezethez köthető Russo-klánt irányították (Erről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja).