Rendkívüli állapottal készülnek az Ida hurrikánra Louisianában

Vágólapra másolva!
Louisianábana rendkívüli állapottal készülnek az Ida hurrikánra, amely már végigsöpört a karibi térségen. A vihar némileg gyengült, de így is 145 kilométer per órás szelekre számítanak.
Vágólapra másolva!

Bobby Jindall louisianai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett az Ida hurrikán érkezése miatt az amerikai tagállamban. Az időközben egyes kategóriájúra mérséklődött trópusi vihar 145 kilométer per órás szelekkel közeledik az USA partjai felé, ahova kedden várják. A Mexikói-öbölben a vihar útjába eső olajfúrótornyokat kiürítették, többet le is állítottak.

A vihar már több helyen okozott súlyos károkat Közép-Amerikában és a karibi térségben. Salvadorban, a Reuters szerint 124 ember vesztette életét a hurrikánt követő heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban (erről bővebben itt olvashat).

Louisianában a rendkívüli állapot kihirdetésén kívül készenlétbe helyezték a nemzeti gárdát is. A hurrikán várhatóan elkerüli New Orleans környékét. Tavaly a Gusztáv hurrikán miatt kétmillió embert telepítettek ki az állam partvidékéről.