A Terminátort idézte az iraki katonáknak Schwarzenegger

Vágólapra másolva!
Irakban szolgáló amerikai katonákkal találkozott, és a Terminátor című filmjéből idézett nekik Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó hétfőn. A színészből lett politikus kubai szivarokat osztogatott a katonáknak.
Vágólapra másolva!

"Megmondtam nektek (2003-ban), hogy visszatérek" - mondta Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, korábbi akcióhős több száz amerikai katona előtt a Bagdad melletti Camp Victory zsúfolásig megtelt kantinjában hétfőn a Terminátor című film emlékezetes mondatára ("I'll be back") utalva. "A Terminátor betartja a szavát" - tette hozzá. A katonák üdvrivalgással fogadták a 62 éves egykori színészt, aki autogramot és kubai szivarokat osztogatott.

Schwarzenegger köszönetet mondott a katonáknak az áldozatvállalásukért, és dicsérte a kitartásukat. Azt mondta, annak idején testépítőként ő is sokszor feltette magának a kérdést, minek strapálja magát, és arra jutott, hogy "egyszerűen muszáj kitartani".

A katonák hangos tetszésnyilvánítással fogadták a kaliforniai kormányzónak azt a kijelentését, hogy ha lehetősége lesz rá, talán harcba száll az elnöki hivatalért. Az amerikai alkotmány szerint csak az lehet amerikai elnök, aki az Egyesült Államok területén született. Schwarzenegger Ausztriában született, egy Graz melletti kis faluban.

Az egykori hollywoodi filmcsillag a Terminátor egy másik híres mondatával búcsúzott a katonáktól: "Hasta la vista". A kaliforniai kormányzó kedden felkeresi szülei sírját Grazban, szerdán pedig egy nemzetközi fórumon vesz részt Olaszországban.