Oroszlánok téptek szét egy fehér tigrist Csehországban

Vágólapra másolva!
Beszabadult két oroszlán egy fehér tigris kifutójába egy csehországi állatkertben, és széttépték a ritka állatot. A gondozókat váratlanul érte, hogy az oroszlánok kinyitották az odavezető csapóajtót.
Vágólapra másolva!

Egy ritka fehér tigrist ölt meg két oroszlán egy csehországi állatkertben csütörtökön. Az ország északi részén fekvő Liberec állatkertjének két oroszlánja - a 14 éves Sultan és a 11 éves Elsa - valahogy kinyitottak egy csapóajtót, amely a tigris - a 17 éves Isabella - kifutójába vezetett. Az állatkerti gondozók ugyan meghallották a tigris sírását, de már nem tudták megakadályozni az oroszlánokat a gyilkolásban.

A nagymacskák közös épületben töltik az éjszakát, amelyből különböző kifutókba engedik ki őket nappal. A kifutókat napról-napra váltogatják. Az állatkert vezetése szerint az oroszlánok abba a kifutóba akartak menni, ahol előző nap voltak, ekkor jutottak a tigrishez. A vezetés úgy döntött, ezentúl felhagynak a kifutók váltogatásának gyakorlatával.

Csehországban egyedül Liberecben, a legrégibb cseh állatkertben tartanak fehér tigrist. Az állatkertben körülbelül ezer állat található. Az oroszlánok által széttépett Isabellán kívül még három fehér tigrisük van.