Álmában megfojtotta feleségét, de megúszta a büntetést

Vágólapra másolva!
Egy 59 éves brit férfi tavaly nyáron megfojtotta alvó feleségét. A férfi azt állította, hogy rémálmai voltak, ezért támadt öntudatlanul a feleségére. Az orvos szakértő szerint igazat beszélt, ezért nem vádolják meg emberöléssel.
Vágólapra másolva!

Ejtették a vádat pénteken egy brit férfi ellen, aki állítása szerint álmában fojtotta meg a feleségét. Az 59 éves férfi tavaly júliusi nyaralásuk alatt ölte meg a feleségét.

Az ügyészek arra hivatkozva ejtették a vádat, hogy a férfinak alvászavarai voltak, és nem volt tudatánál, amikor alvó feleségére támadt. "Hangsúlyoznom kell, hogy az eset körülményei szinte egyedülállók Nagy-Britanniában, és világszerte is kevesebb mint 50 ilyen esetet jegyeztek fel" - mondta Iwan Jenkins államügyész.

Thomas elismerte a felelősségét, de azt mondta, hogy rendszeresen szedett antidepresszánsokat, amelyektől impotens lett. A nyaralás előtt abbahagyta a gyógyszerek szedését, és míg otthon külön hálószobában aludtak, a nyaralást intim közelségben akarták eltölteni.

Orvos szakértők szerint a gyógyszerek szedésének hirtelen leállítása okozta a tragédiához vezető rémálmokat. A házaspár egy lakókocsiban aludt, amikor lármás fiatalok felzavarták őket. A férfi később azt álmodta, hogy az egyik fiatal behatolt a lakókocsiba, és amikor később felébredt, a felesége holttestét találta maga mellett.

A bíró kijelentette: Thomas, aki január óta volt őrizetben, a törvény szelleme szerint nem felelős azért, amit tett. "Tisztességes ember, és odaadó férj" - mondta.