Öt katona halt meg egy lezuhanó olasz repülőgépen

Vágólapra másolva!
Mindenki meghalt azon az olasz katonai szállítógépen, amely hétfőn zuhant le Toscana tartományban. A gép vasúti sínekre zuhan, a baleset körülményeiről a légierő ellentmondásosan nyilatkozik.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy olasz katonai szállítógép hétfőn Toscana tartományban, az ötfős személyzet életét vesztette - közölte az olasz légierő.

A hadsereg sajtószolgálata előbb arról számolt be, hogy a C130-as gép kiképző repülésre indult, s rögtön a felszállást követően lezuhant, majd kigyulladt a pisai katonai légitámaszpont közelében. Mauro Gabetta, az olasz légierő ezredese később közölte, hogy a gép már leszálláshoz készülődött, amikor hirtelen irányt váltott és lezuhant. A baleset okát még vizsgálják.

A pisai tűzoltóság szerint a szállítógép vasúti sínekre zuhant, aminek következtében kigyulladtak a sínpár mellett futó elektromos vezetékek. Vonat szerencsére nem közlekedett az érintett szakaszon a baleset időpontjában.

Az olasz légierő súlyos veszteségeket szenvedett a közelmúltban. A legtöbb halálos áldozatot egy tizenhárom hónappal ezelőtti baleset követelte, amikor Franciaországban lezuhant egy helikopter, és a gép fedélzetén tartózkodó nyolc katona életét vesztette. Két másik helikopter tavaly júniusi és júliusi balesetében két katona halt meg.