Leszámolás miatt hirdettek rendkívüli állapotot a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Rendkívüli állapotot vezettek be kedden a Fülöp-szigetek egyik déli tartományában, mivel hétfőn fegyveresek elhurcolták, és megölték egy család 24 tagját. Valószínűleg a tartományi kormányzói pozícióért vetélkedő klánok összecsapásáról lehet szó.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli állapotot hirdetett a Fülöp-szigeteki elnök kedden a szigetország egyik déli tartományában, miután előző nap fegyveresek elhurcolták, és megölték egy család 24 tagját, köztük 14 nőt. Az intézkedéssel szeretnék elejét venni annak, hogy elharapózzon az erőszak Maguindanao tartományban és környékén - mondta Gloria Macapagal-Arroyo elnök szóvivője.

A rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi a hatóságoknak, hogy kijárási tilalmat rendeljenek el, ellenőrzőpontokat állítsanak föl, és átkutassanak magánlakásokat. Hétfőn a területen fegyveresek megtámadtak egy gépkocsioszlopot, és megöltek legkevesebb 24 embert. Egy katonai szóvivő azt mondta, valószínűleg a tartományi kormányzói pozícióért vetélkedő - és valóságos magánhadsereggel rendelkező - klánok közötti leszámolásról volt szó.