Poénná vált fantomképpel kerestek egy bolíviai gyilkost

Vágólapra másolva!
A világ legrosszabb fantomképeként híresült el az a tollrajz, amely egy bolíviai taxis gyilkosát ábrázolja. A kockás papírra rajzolt fületlen, stilizált fej rendszeresen megjelent a bolíviai híradásokban, és amikor már az egész országban viccet csináltak belőle, a rendőrség letartóztatta azt a férfit, akit a gyilkossággal gyanúsít.
Vágólapra másolva!

Többek szerint az Óz, a nagy varázsló Madárijesztőjét ábrázolja az a kockás papírra készült tollrajz, amely a világ legrosszabb fantomképeként járta be az internetet - írja a brit Daily Mail. A The Independent "Látta ezt a fületlen férfit? Ő Bolívia első számú közellensége" címmel közölt cikket a bolíviai rendőrség által közzétett fantomképről.

A képen szereplő férfi a gyanú szerint - egyedül vagy társaival - különös kegyetlenséggel gyilkolt meg egy taxist tavaly márciusban Santa Cruzban: miután tizenegyszer megszúrta, felgyújtotta a haldokló sofőrt. A rajzot egy szemtanú készítette a gyilkosról. A bolíviai állami televízió drámai zene kíséretében mutatta be a fantomképet. A jelenet hamarosan felkerült a YouTube videómegosztó szájtra, ahol már a világ legrosszabb fantomképeként szerepelt, és eddig csaknem félmillióan nézték meg.

Egyes hozzászólók szerint a gyilkos a Muppet Show és a Szezám utca tévésorozatokhoz hasonlító Fraggle Rock gyereksorozat egyik figuráját ábrázolja, mások szerint nem nehéz megtalálni egy fül nélküli gyilkost. Volt, aki a rajzon felbuzdulva összegyűjtötte a világ legrosszabb fantomképeit.

Végül a bolíviai rendőrséget igazolta az idő, ugyanis a napokban - a rajz miatti hatalmas sajtóérdeklődésnek köszönhetően - letartóztattak két férfit a taxisgyilkossággal összefüggésben. Mivel a bolíviai törvények szerint a gyanúsítottak arcát tilos megmutatni, a híradások a rajzzal takarták le a felvételeken az egyik gyanúsított arcát - írja a The Independent. A 23 éves gyanúsított ártatlannak vallotta magát a gyilkosságban.