Lebombázott tartálykocsik miatt távozik a német hadsereg vezetője

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Wolfgang Schneiderhan tábornok, a német hadsereg vezérkari főnöke. A nlmet vezetés kevesellte azt a tájékoztatást, amelyet Schneiderhan adott egy szeptemberi afganisztáni légicsapásról, amelyben két elrabolt tartálykocsit bombáztak le a szövetségesek német utasításra, megölve sok civilt.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról csütörtökön Wolfgang Schneiderhan német vezérkari főnök. A német haderő vezetője egy szeptemberi NATO-légicsapás miatt távozott, amelyben több tucat helyi civil vesztette életét. Lemondásának közvetlen előzménye, hogy nem adott kielégítő tájékoztatást amikor a német parlamentben megpróbálták kivizsgálni az ügyet.

A bombázást egy német parancsnok rendelte el két tálibok által elrabolt tartálykocsi ellen Kunduz közelében. A támadásban több tucat ember meghalt, de az áldozatok pontos száma máig nem ismert. A becslések 40 és 140 közé teszik a halottak számát, akik közül sok civil is lehetett. A környékbeli falusiak ugyanis az elrabolt tartálykocsikból reméltek üzemanyaghoz jutni. (Az eseményről bővebben itt olvashat.)