Elkapkodják Hitler könyvét a bangladesi utcákon

Vágólapra másolva!
Jól fogy Hitler Mein Kampf című könyve a bangladesi főváros utcai árusainál. Dakkában minden sarkon árulják a könyv fénymásolt kalózkiadását, amely főleg a műveltebbek körében sláger - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Dan Brown legutóbbi sikerkönyvével versenyez Adolf Hitler Mein Kampf-ja az eladási statisztikákban a bangladesi főváros, Dakka utcáin. A könyv a város minden nagyobb kereszteződésében megtalálható a koldusokkal versengő könyvárusoknál - írja a BBC. Az eladások főként a múlt héten futottak fel, amikor sokan ezt vették ajándékba Eid al-Adha muszlim ünnep alkalmából, amely Ábrahám áldozatkészségére emlékeztet.

"Valamiért Hitler könyve nagy divat a tanult emberek körében. Egy átlagos napon akár ötöt-hatot is eladok" - idézte a BBC a 15 éves Mabult, aki népszerű könyvek fénymásolt kalózmásolatait kínálja. Hitler mellett megtalálható nála Barack Obamától Audacity of Hope, vagy éppen a 2001. szeptember 11-i eseményeket vizsgáló bizottság jelentése, David Ray Griffin tolmácsolásában. "Azt hiszem, talán azért népszerű, mert sokan látták filmekben Hitlert, és szeretnének többet megtudni róla" - mondta Mabul.

Mabul naponta ezer takát (1500 forint) keres a másolt könyvek eladásával. Akkor megy a legjobban az üzlet, ha a közlekedési dugóban álló emberek vesznek egy olcsó másolt könyvet, hogy elüssék valamivel az időt - mondta a BBC-nek.