Rendőröket lőttek agyon egy amerikai kávézóban

Vágólapra másolva!
Négy rendőrt lőtt agyon egy felfegyverzett férfi egy amerikai kávézóban vasárnap. A rendőrség szerint a támadás olyan volt, mint egy kivégzés: az elkövető ellen valóságos hajtóvadászatot kezdtek Washington államban.
Vágólapra másolva!

"Nem rabolni jött, olyan volt, mint egy kivégzés" - közölte a helyi sheriff szóvivője, miután egy ismeretlen fegyveres hidegvérrel agyonlőtt négy rendőrt egy amerikai kávézóban vasárnap. Az eset az Egyesült Államok északnyugati részén, a Washington államban található Parklandban történt, Seattle-től 65 kilométerre - írja a BBC. A támadó, aki egyszerűen besétált a kávézóba, senki mást nem bántott, csupán a rendőröket lőtte agyon a helyiségben.

A támadó a megyei rendőrségi szóvivő szerint valószínűleg az egyenruhásokra vadászott, akik épp laptopjaikon dolgoztak a kávézóban. A többi vendég közül néhányan sokkot kaptak - közölte a rendőrség, a szemtanúk azonban a nyomozók segítségére lehetnek az események rekonstruálásában.

A gyanúsított egy afroamerikai fiatal férfi, aki a húszas évei végén, harmincas évei elején járhat - közölte a rendőrség. Elképzelhető, hogy a támadó maga is megsérült, amikor a lövöldözés közben az egyik rendőrnek sikerült visszalőnie, ezért most a környék egészségügyi intézményeiben is keresik.

A férfi ellen valóságos hajtóvadászat indult, több száz rendőr keresi helikopterekkel és infravörös kamerákkal. "Egy hatalmas embervadászat van folyamatban" - fogalmazott a rendőrség, amely 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott a támadóért.