Cipővel dobták meg a Bushra cipőt dobó irakit

Vágólapra másolva!
Cipővel dobták meg azt az iraki újságírót, aki tavaly egy bagdadi sajtótájékoztatón cipőjét George Bush akkori amerikai elnök felé hajította. A lábbeli nem találta el.
Vágólapra másolva!

Saját módszerével találta magát szemben az az iraki újságíró, aki tavaly egy bagdadi sajtótájékoztatón George Bush akkori amerikai elnök felé hajította cipőjét. Muntaszir az-Zaidit kedden egy párizsi sajtóértekezleten támadták meg saját módszerével, a lábbeli nem találta el, a férfi mögötti falon landolt. Az új cipődobáló kiléte és motivációja egyelőre nem ismeret.

A támadó gyorsan elillant, ám a sokak szemében hősnek tekintett férfi testvére, Majszan utána eredt és a termet elhagyva cipővel dobálta meg. Az-Zaidi az esetet később azzal kommentálta, hogy ellopták a technikáját.

Zaidi valóságos népi hős lett az arab világban, rendkívüli tisztelet övezi. Tettéről az az általános vélekedés az arabok között, hogy jogos, hazafias cselekedet volt. Bírósági elítélésekor tiltakozó megmozdulások voltak egyebek közt Marokkóban, Egyiptomban, a Gázai övezetben és Londonban is, szabadulása alkalmából pedig ünnepségeket tartottak és ajándékokkal halmozták el.