Miniszterek is meghaltak egy szomáliai robbantásban

Vágólapra másolva!
A szomáliai kormány több minisztere is életét vesztette csütörtökön az afrikai ország fővárosában egy robbantásban. A legalább 19 ember halálát okozó merényletet egy egyetemi diplomaosztón követték el egy helyi szállodában. Egy nőnek öltözött öngyilkos merénylő robbantott.
Vágólapra másolva!

Legalább 19 ember meghalt, köztük három helyi miniszter is, amikor merényletet követtek el egy diplomaosztón a szomáliai fővárosban, Mogadishuban. A Banadir Egyetem 43 végzősének diplomaosztóját a város központjához közel fekvő, külföldiek által is gyakran látogatott Shamo nevű szállodában tartották. A rendezvényen egy nőnek öltözött öngyilkos terrorista robbantott.

A BBC helyszíni tudósítója szerint az épület előtt több holttestet terítettek ki, miután nagy erejű robbanás történt a szálloda rendezvénytermében, ahol több százan gyűltek össze. A Reuters által idézett szemtanúk szerint a merénylet feltehetően a kormánytisztviselők ellen irányult.

Az eseményen öt miniszter vett részt, a BBC tudósítója szerint közülük ketten - egyikük Qamar Aden Ali egészségügyi miniszter - vesztették életüket, a helyi hatóságok szerint azonban három miniszter halt meg a robbanásban. A halottak között van két újságíró is.